Funero
Tel: +381 024 55-44-33
Viber: +381 65 544-33-06
Dežurstvo 0-24
Subotica, Karađorđev put 2 funero@funero.rs

Više od 30 godina sa Vama. Hvala na Vašem poverenju!

Dragi Posetioče

           Smrt je uvek bila i ostaće nezgodan događaj. Ali je sastavni deo života. Mi postojimo, da sa dostojanstvenom sahranom ublažimo bol najbližih u najtužnijim trenucima.

Kada sam 1990. godine osnovao Privatno Pogrebno Preduzeće "Funero" imao sam cilj, da u to doba veoma niski nivo sahrana preinačim na viši. Uspeo sam u tome. U ovome su mi mnogo pomogli moji saradnici i velečasni Stjepan Beretić (koji je poverio nama brigu u crkvenom delu Bajskog groblja u Subotici), takođe i mesna samouprava (koja nam je omogućila da u svakom državnom groblju vršimo sahranu).

U čemu smo bili i ostali drugačiji od ostalih? Kod svakog smrtnog slučaja smo se trudili da se ophodimo tako kao da se radi o našem daljnjem rođaku. Samo su takvi saradnici mogli da rade u preduzeću do dana današnjeg, koji nisu rutinski radili nego sa osećanjem.

 

Uvek smo obraćali pažnju na "sitnice", koje inače izgledaju da su nevažne: iz delatnosti smo skroz isključili alkohol -za jednu čašicu rakije dobija se momentalni otkaz. Ceremonijal majstori su dobili uniformu koja priliči vrsti delatnosti, od vozača do direktotora svako obavezno nosi belu košulju sa crnom kravatom. Ceremonijal majstori su obavezni da dolaze na sahranu obrijani, bele rukavice uvek moraju biti bele odnosno čiste, umesto čistih cipela nikada se ne smeju nositi gumene čizme... Umesto žalosne crne boje naša specijalna vozila su bela.

Sijaset ovakvih malih "sitnica" je bilo potrebno da većina subotičana, bez obzira na religiju i nacilnost, imaju u nas poverenje. Ovo poverenje iz dana u dan moramo ponovo pridobiti. Nikad ne smemo da se opustimo. I kada se dogodi mala greška u našem radu, koja čak ne zavisi od nas, ali je uvek nepopravljiva, duboko se stidimo, trudimo se barem da korigujemo, a počinioca uvek pozovome na odgovornost.

Poverenje je jako teško steći, ali je vrlo lako izgubiti. Baš zbog toga svaki dan je novi ispit našeg rada.

Trudimo se da primerno održavamo, da sređujemo nase groblje, stalno i redovno. Naš cilj je da sva ova zadnja počivališta budu što sređenija, negovanija.

Naše cene su uvek bile konkurentne. Uvek smo se trudili da ne radimo loše i jeftino, nego kvalitetno uz prihvatljivu cenu a tako nas i znaju.

Uveren sam, da ovaj stečeni ugled možemo sačuvati i u budućnosti. Barem dok sam ja živ.

Miškolci Jožef,
osnivač "Funera".
jomi@tippnet.rs