Funero
Tel: +381 024 55-44-33
Viber: +381 65 544-33-06
Ügyelet 0-24
Szabadka, Karađorđe út 2 funero@funero.rs

Több mint 30 éve Önökkel. Köszönjük mindenkori bizalmukat!

Teendő halálesetkor

Teendők otthon, illetve intézményen kívül történt halál esetén:

  • Telefonon vagy személyesen értesíteni a mentőszolgálatot a 194-es telefonszámon, vagy a helyi orvost (az orvos megállapítja a halálesetet és a szükséges okmányok kitöltése után, engedélyezi az elhunyt elszállítását).
  • A Funero Kft. ügyeletének értesítése, az elhunyt elszállítása érdekében a 024 55-44-33-as számon non-stop. Az elhunyt lemosását és öltöztetését elvégezheti a család, vagy munkatársaink.
  • A mentőszolgálattól kapott papírral és a betegkönyvvel elmenni a körzeti rendelőbe, ahol az elhunytnak kartonja van, ahol kiadják a végleges halotti bizonylatot.
  • A temetkezési szolgáltatás megrendelése személyesen a Funeroban. Az orvosi papírok mindkét példánya mellett ajánlatos hozni: a vásárló személyi igazolványát, kriptakönyvet/sírhelybérleti szerződést, nyugdíjas elhunyt esetében egy nyugdíjcsekket (lehet később is), fényképet a gyászlapra. Minden további útmutatást a helyszínen megadunk.

Teendők kórházban, vagy intézményben történt halál esetén

  • A halálesetről történő értesítés vételét követően fel kell keresni azt az intézményt, ahol a haláleset történt (szociális intézményt, vagy az érintett kórházi osztályt, majd a patológiát). Az osztályon kiadják a halotti bizonylatot, vagy közlik mikor lehet érte jönni.
  • Célszerű az elhunyt ruházatát vinni és öltöztetés céljából leadni.
  • A Funero irodájának fölkeresése a további ügyintézés érdekében. Az orvosi papírok mindkét példánya mellett ajánlatos hozni: a vásárló személyi igazolványát, kriptakönyvet/sírhelybérleti szerződést, nyugdíjas elhunyt esetében egy nyugdíjcsekket (lehet később is), fényképet a gyászlapra. Minden további útmutatást a helyszínen megadunk.

 

Ha bármilyen kérdése van még a haláleset bekövetkezte előtt, vagy a későbbi ügyintézése folyamán: hívja mindenkor ügyeletes számunkat: 024 55-44-33 és szívesen útbaigazítjuk!