Funero
Tel: +381 024 55-44-33
Viber: +381 65 544-33-06
Dežurstvo 0-24
Subotica, Karađorđev put 2 funero@funero.rs

26 godina sa Vama. Hvala na Vašem poverenju!

Odlukom Gradskog veća na narednoj Skupštini grada Subotice, razmatraće se Zakon o javnoj delatnosti, sa akcentom na članove 5. st. 2. i 3. vezano za privatne pogrebnike.

Amandaman na tu odluku podneo je Mađarski pokret.

Tim povodom, održana je konferencija za novinare, na kojoj su prisustvovali potpredsednik Udruženja privatnih pogrebnika Srbije i vlasnik pogrebnog preduzeća Funero Miškolc Jožef, sekretar biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda mg. Mirko Štefković i vlasnica pogrebnog preduzeća Urna Milena Trišić i Elvira Takač iz privatnog pogrebnog preduzeća Korpus.

Obrazlažući šta je sporno u vezi pomenutog Zakona o javnoj komunalnoj delatnosti, Jožef Miškolci je rekao da dosadašnje ugluge koje vrše privatni pogrebnici treba da ostanu, a ne da se stvara monopol, time što se veći deo poslova tim Zakonom predaje JKP Pogrebno, čime će biti najviše oštećeni građani, jer oni imaju pravo svoje pokojnike da sahranjuju za svoje pare, kod koga hoće.

U SAOPŠTENJU PRIVATNIH POGREBNIKA SE IZMEĐU OSTALOG NAVODI:

Ako bi gradski Odbornici prihvatili Odluku u predloženom tekstu, bilo bi to povratak na stanje od pre 25 godina. Bili bi prinuđeni da prihvatimo sve nedaće monopola: povećanja cena robe i pojedinih usluga kao i gubljenja kvaliteta pogrebne delatnosti u Subotici – gde nedvojbeno obavljamo najdostojanstvenije čin sahrane u Srbiji, što Građani ne plaćaju ništa skuplje, nego manje kvalitetne sahrane u mnogim drugim gradovima.

Na sednici u četvrtak dakle videće se koji su odbornici i odborničke grupe za monopol i protiv interesa naroda i preduzetništva, a ko su za interes Subotičana da u uslovima konkurencije slobodno biraju za svoje pare. Videće se da li je Odbornicima bitni neki tzv. partijski interesi – ili interes njihovih birača? Maske će pasti na toj sednici i svako će pokazati kakav je prema interesima Građana/Birača.

USKORO VIDEO SNIMAK CELE KONFERENCIJE ZA NOVINARE.